Organisatoren van het O’nine Festival in Oegstgeest mikken erop dat het evenement kan doorgaan op zondag 1 augustus

Een eerdere editie van het O’nine Festival.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Oegstgeest

Na alle berichten over afgelastingen nu eindelijk een ander geluid: het O’nine Festival op 1 augustus in Oegstgeest gaat door.

De organisatoren van het festival hebben de datum van zondag 1 augustus met dikke letters in de agenda gezet. Ze gaan ervan uit dat het festival in Park Landskroon in Oegstgeest kan doorgaan.

,,Na een jaar waarin op gebied van live muziek en cultuur weinig mogelijk was, zetten wij in op een evenement zonder coronamaatregelen op het terrein in Park Landskroon’’, laten de organisatoren weten. Ze maken nog niet bekend welke bands er optreden op het festival. Dat willen ze de komende weken onthullen.

O’nine is een coverband, die in 2019 ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan een eigen festival begon op het buitenterrein van het Universitair Sportcentrum in Leiden. Natuurlijk trad de coverband zelf op, maar op het podium stonden ook onder meer Barry Badpak, Miss Noeka, Lekker Weer en Toine Scholten. Vorig jaar kon het festival vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

,,We zetten alles op alles om het festival binnen de coronaregels mogelijk te maken’’, zegt Casper Oudshoorn, één van de organisatoren. ,,Mocht het festival vanwege de maatregelen toch niet door kunnen gaan, dan krijgen de festivalgangers uiteraard hun geld terug.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.