Leidsch Dagblad krijgt subsidie voor project rond Bio Science Park en drie andere journalistieke producties

Coen Polack
Leiden

Het Leidsch Dagblad krijgt een subsidie van het Leids Mediafonds om in de financiële kant van bedrijven op het Bio Science Park te duiken. Daarnaast kregen nog acht journalistieke producties een subsidie. Drie ervan verschijnen ook in Leidsch Dagblad.

Althans: de podcastserie Het Pilotengraf van Pim van der Heiden verschijnt in samenwerking met Leidsch Dagblad op internet. Verder gaan journalist Suzanne Bremmers en stadsfotograaf Leonie van der Helm een serie portretten van Leidse ongedocumenteerden maken en maken fotograaf Rob Overmeer en schrijver Afke van der Toolen een serie verhalen voor de krant over het leven langs de Leidse tak van de Rijn onder de titel De Versteende Stadsrivier. In het project rond het Bio Science Park (BSP) gaat de redactie van het Leidsch Dagblad in samenwerking met freelancejournalist Martijn de Meulder jaarverslagen lichten, aandeelhoudersstructuren blootleggen, achterhalen hoe de grote geldstromen op het BSP lopen.

De overige producties verschijnen bij Sleutelstad en weekblad Mare. In deze subsidieronde heeft het mediafonds ook twee producties van studenten Journalistiek van de Universiteit Leiden gehonoreerd. Dit is een nieuw initiatief van het fonds dat voor journalistieke producties van studenten subsidies van 500 euro beschikbaar stelt.

In totaal keerde het Leids Mediafonds 97.743 euro uit. In het najaar is er een nieuwe subsidieronde, waarvoor nog ruim een ton beschikbaar is.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.