Oorlog en bevrijding op inloop SOS Sassenheim

Nederlandse infanteristen bij de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat tijdens de mobilisatie.

Nederlandse infanteristen bij de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat tijdens de mobilisatie.© foto SOS

Sjaak Smakman
Sassenheim

Stichting Oud Sassenheim staat deze week stil bij 4 en 5 mei. In het verlengde van de activiteiten van de Oranjevereniging vertoont SOS donderdag tijdens haar maandelijkse inloop foto’s van Sassenheim tijdens de mobilisatie, de oorlog en de bevrijding.

Ook deze inloopbijeenkomst op 6 mei kan van huis uit via Zoom worden bijgewoond. De chronologie van de oorlog wordt gevolgd aan de hand van foto’s, zoals van de bij de Klinkenberg beschoten bus met Nederlandse militairen op weg naar vliegveld Valkenburg, van onderduikers en de gaarkeuken in de Bernardus tot de twee neergestorte bommenwerpers. Op het eind wordt het weer vrolijker met beelden van de Canadese tank bij Huize Bernardus en foto’s van de bevrijdingsoptocht op 30 augustus 1945.

Ook worden nieuwe foto’s vertoond die onlangs verkregen zijn, genomen vanuit de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat. De presentatie wordt verzorgd door Frans van der Wiel en na de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van herinneringen.

Donateurs krijgen de link van de bijeenkomst gemaild. Andere geïnteresseerden kunnen de link kopiëren vanaf de website van stichting Oud Sassenheim. Het maximum aantal toehoorder is 100. De ochtend start om 10.00 uur. De Zoomwachtkamer is open vanaf 9.30 uur.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.