Bruggen Heelblaadjespad Leiderdorp 16 maanden dicht voor bouw Waterbies

Artist’s impression van appartementencomplex Waterbies. De bouw ervan begint volgende maand.
Leiderdorp

De bruggen in het Heelblaadjespad naar het schiereiland waar nu nog kerk De Menswording staat, zijn vanaf 31 mei tot 1 oktober volgend jaar afgesloten. Dat is nodig voor de bouw van appartementencomplex Waterbies, die volgende maand begint.

De Rooms-katholieke kerk De Menswording, die in 2017 werd verkocht aan de Amsterdamse Pluis Participatie Groep, wordt deze maand gesloopt. Vanaf juni wordt op die plek aan het Heelblaadjespad een appartementencomplex gebouwd met 19 woningen. Vanwege de veiligheid wordt het voet- en fietspad tijdens de bouw afgesloten.

De 19 appartementen in de Waterbies, waarvan de goedkoopste 325.000 euro kostte en de duurste, een penthouse op de vierde woonlaag, 850.000 euro, zijn allemaal al verkocht.

De bouw van de Waterbies kende een tumultueuze voorgeschiedenis. De buurt reageerde eind 2017 geschrokken op de verkoop van de kerk en voerde actie om het gebouw te behouden als een soort buurthuis. Het kreeg daarbij de steun van het CDA. Het verzet tegen de sloop van de kerk bleef zonder succes. Het leidde in november 2018 tot het aftreden van CDA-wethouder Jeff Gardeniers.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.