Leidse moskee Imam Malik twee weken dicht vanwege coronabesmettingen

© Foto Wilco Devilee
Leiden

Islamitisch centrum Imam Malik aan de Nieuwe Marnixstraat in Leiden is vanaf dinsdag twee weken gesloten. Dit vanwege het hoge aantal coronabesmettingen, maakte het moskeebestuur maandagavond bekend.

Het bestuur liet afgelopen weekend al weten dat het aantal besmettingen bij de moskee aan het toenemen was, waarop nog weer andere leden meldden dat zij positief getest waren. Bij contact met de GGD op maandag bleek, dat het ook daarmee nog niet klaar was. De besmettingscijfers voor de moskee lagen nog hoger dan gedacht.

Daarop besloot het bestuur dinsdag 18 mei tot en met in ieder geval zondag 30 mei de deuren dicht te houden. Gedurende deze periode vinden er geen activiteiten plaats in de moskee. Ook geen gebeden en (online) vrijdaggebeden.

,,Om verdere besmetting binnen de Leidse gemeenschap te voorkomen, verzoeken wij met klem iedereen die normaliter naar onze moskee gaat, niet Moskee Al Hijra of de Turkse Moskee te bezoeken’’, stelt het moskeebestuur verder. ,,We dienen allen die verantwoordelijkheid te dragen door aan de ander te denken in plaats van onszelf alleen. Wij rekenen erop dat een ieder van ons verantwoord hiermee omgaat.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.