Oostenrijk schrapt quarantaine voor tientallen landen

Oostenrijk laat vanaf woensdag mensen uit tientallen landen toe zonder dat ze verplicht in quarantaine moeten vanwege het coronavirus. Minister van Gezondheid Wolfgang Mückstein zei maandag dat de regels worden versoepeld. Voor een vijftal landen met een hoger risico, waaronder Nederland, blijven de strenge regels nog van kracht. Die mensen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien en dan vijf dagen in quarantaine. Op de vijfde dag worden ze getest en als die uitslag negatief is, mogen ze uit quarantaine.

De versoepeling geldt wel voor onder meer reizigers uit Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Bulgarije, Portugal, Spanje, Griekenland, Tsjechië, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Mensen uit deze landen moeten nog wel een recent negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat ze onlangs zijn hersteld van het virus laten zien als ze aankomen in Oostenrijk.

"In veel landen gaan de infectiecijfers naar beneden, daarom kunnen wij parallel aan het heropenen van het land de maatregelen aanpassen", aldus Mückstein.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.