Nieuw onderkomen ZVN en NRB op strand van Noordwijk krijgt vorm

© Foto Johan Westra
Noordwijk

Aan de buitenkant lijkt het nieuwe onderkomen van Zeilvereniging Noordwijk (ZVN) en de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) nagenoeg af, maar binnen moet er nog het nodige gebeuren voordat de deuren voor de leden kunnen worden opengezet.

Harry Admiraal, de nieuwe voorzitter van de NRB, hoopt in september een dubbel feestje in het onderkomen op het strand nabij Huis ter Duin te kunnen vieren. Gelijktijdig met de feestelijke opening van het nieuw pand moet dan de receptie ter gelegenheid van het eeuwfeest worden gehouden. Of het allemaal door kan gaan, wordt op 1 juli beslist.

Aan het gebouw moet namelijk nog het nodige gebeuren. ,,Er moeten nog zonnepanelen worden geplaatst en de elektriciteit is nog niet toereikend. We moeten binnen ook nog veel zelf doen en wij hebben nu eenmaal minder vrijwilligers die in de bouw werken dan de ZVN. Zij zijn dan ook al wat verder’’, zegt Admiraal.

Daarnaast speelt er nog een ander probleem. De vele vrijwilligers van de NRB zijn met het naderende zomerseizoen hard nodig om toezicht op het strand te houden. Om alles bij elkaar te hebben is de strandpost van de NRB die voor de vuurtoren stond verplaatst naar de nieuwbouw. Is dat paviljoen eenmaal af dan kunnen de strandwachten de benedenverdieping in gebruik nemen en komt boven het verenigingsgebouw van de NRB met les- en ontspanningsruimtes. Aan de andere zijde van het paviljoen komt de ZVN te zitten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.