Premium

Stoplichten aan begin en einde Brouwerstraat in Rijnsburg lijkt de voorkeur van de meeste bewoners: ’Als er te veel staan, rijden de auto’s straks gewoon door’

De Brouwerstraat in Rijnsburg.
© Foto Hielco Kuipers
Rijnsburg

Plaats aan het begin en het einde van de Rijnsburgse Brouwerstraat verkeerslichten. Op die manier wordt de hoeveelheid auto’s gedoseerd en krijgen bewoners van de Brouwerstraat en omliggende straten de kans om de weg op te gaan of over te steken. Dat lijkt de wens van de meeste Rijnsburgers die maandag de digitale informatiebijeenkomst over de herinrichting van de nu nog doorgaande route bijwoonden.

Katwijk probeert al jaren om het verkeer op de Brouwerstraat te temperen. Om die reden werd de weg om 2013 opnieuw ingericht als een erfontsluitingsweg, waarbij autoverkeer nog maar 30 kilometer per uur mocht rijden. Gevolg was dat het autoverkeer, dat in 2010 en 2019 werd gemeten, gelijk bleef. Ook het aantal vrachtwagens, de belangrijkste doorn in het oog, bleef ongeveer hetzelfde. De maatregel zorgde er wel voor dat het overgrote deel van de auto’s zich redelijk aan de snelheid hield.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.