Vrijstaand huis in Lisse brandt volledig uit, brandweer gaat uit van kortsluiting [video]

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 6
Hielke Biemond
Lisse

Een leegstaand woonhuis aan de Achterweg 18 in Lisse is in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitgebrand. „Het pand staat op instorten”, meldde een woordvoerster van de brandweer donderdagochtend. „Het nablussen is afgerond.”

De politie gaat niet uit van brandstichting en doet daardoor geen nader onderzoek. De brandweer dacht aanvankelijk dat de brand in de schoorsteen was ontstaan, maar acht dat bij nader inzien ’uiterst onwaarschijnlijk’ en gaat nu uit van kortsluiting.

„Toen we ter plaatse kwamen, stond een groot deel van het huis al in brand”, zegt de woordvoerster. „Dat duidt erop dat het vuur zich binnen al een hele tijd aan het ontwikkelen was.”

Politieagenten ontdekten de brand tijdens een nachtelijke ronde door de buurt. „Zij roken een brandlucht, gingen op onderzoek uit en zagen vlammetjes uit het huis komen. Heel alert.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten konden voorkomen dat de uitslaande brand zou overslaan naar naastgelegen woningen en brachten omwonenden daarvan uit voorzorg in veiligheid.

Het vrijstaande huis in het centrum van Lisse stond al enige tijd te koop en had volgens de woordvoerster van de brandweer net een nieuwe eigenaar gekregen.

„Het wordt nu verder afgehandeld door de verzekering. Die moet bepalen of er nog iets te redden valt, of dat volledige nieuwbouw de enige overgebleven mogelijkheid is.”

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.