Steeds afslaande motor drijft man in armen van politie. Hij heeft waslijst aan overtredingen. Zoals: contactverbod met zijn passagiere

Internetredactie
Woubrugge

De politie Kaag en Braassem heeft zaterdagochtend een 20-jarige bestuurder uit Rijswijk aangehouden om een waslijst aan incidenten. Eén daarvan: de man was met een vrouw met wie hij een contactverbod heeft, omdat ze in het verleden een woning hebben overvallen. Ook zij werd gearresteerd.

De Rijswijker viel in Woubrugge op. De automobilist stond voor een verkeerslicht bij de kruising N207/N446. Toevallig was ook een politieauto aan het wachten voor het rode licht. Toen dat groen werd, en agenten al waren doorgereden, lukte het de Rijswijker maar niet om verder te rijden. Zes keer sloeg zijn motor af bij het optrekken. Dat was ’vragen om aandacht’, schrijft de politie op Facebook.

Slingerend

De agenten draaiden hun wagen om en kwamen poolshoogte nemen. De bestuurder zag dat niet zitten en ging er met hoge snelheid en ’ernstig slingerend’ vandoor in de richting van Alphen aan den Rijn. Een achtervolging werd ingezet. De Rijswijker temperde daarna zijn snelheid, maar reageerde niet op een stopteken. De agenten besloten daarop een extra politie-eenheid in te schakelen. Met behulp van collega’s kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen bij de rotonde richting Aarlanderveen.

Kerfstok

Toen agenten de man ondervroegen en zijn geschiedenis erbij pakte, werd duidelijk waarom die ervandoor ging: hij had wel erg veel op zijn kerfstok. De Rijswijker bezit geen rijbewijs, was onder invloed van drie soorten drugs en hij heeft een contactverbod met zijn passagiere, zijn voormalige partner bij een woningoverval. Op last van de rechtbank mochten ze niet meer met elkaar omgaan.

Bloedtest

Zowel de vrouw als de man is aangehouden. De bestuurder kon op het bureau zijn lijst aan overtredingen uitbreiden. Hij weigerde namelijk alle medewerking aan een bloedtest in verband met rijden onder invloed. Ook daar heeft hij een proces-verbaal voor gekregen, net als voor de andere incidenten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.