Vlaanderen trekt miljoenen uit om toeristen te lokken

ANP Producties | Bron: ANP

Vlaanderen probeert met miljoenen aan overheidsgeld weer buitenlandse toeristen naar grote steden te lokken. Er worden deze maand advertenties gezet in grote kranten in de buurlanden. Uit een recent onderzoek kwam naar voren dat zo'n 11 procent van de Nederlanders een reis naar Vlaanderen wel ziet zitten.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir zegt 3 miljoen euro uit te trekken voor de campagne. Die duurt drie jaar en is bedoeld om toeristen te verleiden om steden te bezoeken als Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen en Leuven. Die hadden het volgens de minister zwaar te verduren tijdens de coronacrisis omdat zakenreizigers en vakantiegangers wegbleven.

Overheidsdienst Toerisme Vlaanderen liet vorige maand onderzoeken of buitenlanders alweer warm lopen voor een vakantie. Vooral uit Nederland komen doorgaans veel toeristen. De onderzoeksresultaten deden vermoeden dat steeds meer Nederlanders weer vakantie willen vieren in het buitenland. Onder de Fransen zou 6 procent geïnteresseerd zijn in een trip naar Vlaanderen, aanmerkelijk meer dan afgelopen zomer.

Toerisme Vlaanderen heeft om toeristen binnen te halen al een samenwerkingsverband opgezet met boekingsplatform Expedia. Ook zou al worden samengewerkt met buitenlandse spoorwegmaatschappijen, zoals de NS, Thalys en Deutsche Bahn. Vanaf oktober moeten de steden in het buitenland ook weer worden gepresenteerd als congresbestemmingen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.