Fans van Oranje zonder al te veel problemen naar binnen in ArenA

De meeste toeschouwers van het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne hebben op tijd een plekje gevonden in de Johan Cruijff ArenA. Een kwartier voor de aftrap zitten bijna alle gelukkige eigenaren van een toegangsbewijs op hun stoeltje.

Vanwege de vele maatregelen rondom het coronavirus duurde het even om het stadion binnen te komen. Soms leidde dat tot wat ergernissen, zo was te zien bij de toegangspoorten. Noemenswaardige incidenten waren er niet, meldt een woordvoerster van de organisatie van speelstad Amsterdam.

In het stadion van Ajax zijn 16.000 toeschouwers welkom. Elke supporter moet bij het betreden van het stadion een negatieve coronatestuitslag overhandigen. Supporters konden die test gratis laten doen. Op sommige testlocaties liep de wachttijd zondag hoog op, op andere locaties (zoals bij de RAI) ging het vanwege meerdere teststraten wat soepeler. De fans hoeven zich maandag niet meer opnieuw te laten testen.

"Mensen werken goed mee. Als er dingen niet helemaal goed gaan, lossen we dat ter plekke op", meldt de woordvoerster. Daarbij gaat het vooralsnog om het scannen van de toegangskaarten of dat mensen hun negatieve coronatest willen laten zien maar dat niet kunnen doen omdat hun telefoon is uitgevallen.

In de Johan Cruijff ArenA zijn ook honderden supporters van Oekraïne aanwezig.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.