Onderscheiden Sassenheimer krijgt donatie

Aad van der Geest (rechts) krijgt de bloemen en de donatie van Ars Donandi.
© foto sos
Sassenheim

SOS bestuurslid Aad van der Geest werd deze maand blij verrast vanwege een donatie van 2.500 euro van een voor hem onbekende stichting in Amsterdam.

Het bleek een koepelorganisatie te zijn, die vermogens beheert van fondsen op naam. Dat zijn stichtingen die uit naam van een vermogende particulier of een nalatenschap goede doelen steunen. De betreffende Amsterdamse organisatie Ars Donandi bestaat dit jaar 25 jaar en heeft om die reden in elke provincie een persoon gezocht, die onlangs een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. De uitverkorenen werden daarbij verzocht een goede bestemming te zoeken voor het geld.

Aad van der Geest heeft geen idee waarom de keuze juist op hem is gevallen als enige in de provincie Zuid-Holland. Hij vindt het een hele eer.

Maandag 14 juni kwam een delegatie van Ars Donandi de cheque en een oorkonde overhandigen in Sassenheim. Aad van der Geest heeft op zijn beurt de cheque in drieën opgedeeld: 900 euro aan het kinderkankerfonds Kika, 800 euro aan de Archeologische Werkgroep Nederland, afdeling Rijnstreek en eveneens 800 euro aan Stichting Oud Sassenheim. De SOS gaat het bedrag besteden aan de inrichting van het nieuwe archiefonderkomen, dat komende maand wordt opgeleverd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.