Busdienst verbindt campings en parken met centrum van Noordwijk

John Brouwer (Brouwer Tours), Ferry van den Burg (Camping De Duinpan), Eric Beuk (Koninklijke Beuk) en Roberto ter Hark (wethouder) bij de start van de ’Hop on Hop off bus’.

John Brouwer (Brouwer Tours), Ferry van den Burg (Camping De Duinpan), Eric Beuk (Koninklijke Beuk) en Roberto ter Hark (wethouder) bij de start van de ’Hop on Hop off bus’.© Foto Willem Krol

Peter van der Hulst
Noordwijk

In de drukste tijd van het toeristenseizoen verbindt de ’Hop on hop off bus’ de campings en vakantieparken in het buitengebied van Noordwijk weer met de winkelcentra. Vanaf zaterdag 10 juli maakt de bus zes keer per dag een rondrit.

De busdienst is een initiatief van Ferry van den Burg, eigenaar van camping De Duinpan. De twee grote touringcarbedrijven van Noordwijk, Koninklijke Beuk en Brouwer Tours, verzorgen de ritten. Mede door steun van de gemeente zijn de ritten gratis.

Bij Roompot Dunimar, diverse campings en vakantieparken rondom de Duindamseslag en het Langeveld en in Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee komen opstapplekken. Om 10.00 is de eerste rit van de dag, de laatste is om 19.30 uur.

De busdienst zorgt ervoor dat bezoekers veilig naar het strand, de winkelcentra en musea kunnen zonder zich te bekommeren om parkeergeld of het gesleep met allerlei spullen. In de bussen, die rijden tot en met zondag 29 augustus, gelden de coronarichtlijnen van het RIVM. Het dragen van een mondkapje is dus verplicht.

Het rijschema van de busdienst is te vinden op www.noordwijk.info/strand.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.