Leids Lego-evenement: nabouwen voor jury en expositie

Tijdens een protest-manifestatie tegen extreme hoogbouw langs de Willem de Zwijgerlaan werd het omstreden Lead-project al eens in Lego op schaal uitgebeeld.

Tijdens een protest-manifestatie tegen extreme hoogbouw langs de Willem de Zwijgerlaan werd het omstreden Lead-project al eens in Lego op schaal uitgebeeld.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Het wordt gekscherend aangekondigd als ’het grootste bouwevenement dat Leiden ooit kende.’ Diverse organisaties roepen Leidenaars op om hun favoriete gebouw in de stad met Lego na te maken. Eind oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Het gaat om een initiatief van de historische vereniging Oud Leiden, Erfgoed Leiden, de Open Monumentendagen en BplusC. Zij nodigen iedereen uit om ’hun favoriete gebouw, gebeurtenis of voorwerp uit Leiden na te bouwen’. En dat mag ook in gezins- of groepsverband. ’Of het nu een stadspoort is, of de 3-octoberkermis, een mooi monument of een heuse Rembrandt: het mag allemaal. Als het maar iets met verleden of heden van Leiden te maken heeft’, zo staat in de uitnodiging.

De winnaars van landelijke Lego-Masters 2021, Thomas en Roy, hebben zitting in de jury en er zijn drie leeftijdscategorieën. De bouwwerken worden uiteindelijk verzameld en op een nog te bepalen centrale plaats in Leiden tentoongesteld. Vermoedelijk in het gerestaureerde stadhuis.

Het nieuwe evenement heeft de naam Stad in Steentjes aangenomen en wordt gesponsord door DuPrie Bouw en Lek Makelaars, reclame- en marketingbureau OWN, de gemeente en Leiden Marketing. Op stadinsteentjes.nl is de informatie na te lezen.

HVOL-vicevoorzitter Jan-Jaap de Haan bouwde al eens het Leidse stadhuis op uit Lego, compleet met blauwe tram

HVOL-vicevoorzitter Jan-Jaap de Haan bouwde al eens het Leidse stadhuis op uit Lego, compleet met blauwe tram© Foto HVOL

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.