Jhonathan Dunne speelde vorig jaar voor Zwolle maar is nu van ZZ Leiden

Jhonathan Dunne speelt aankomend seizoen voor ZZ Leiden.

Jhonathan Dunne speelt aankomend seizoen voor ZZ Leiden.© Foto PR

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de Amerikaan Jhonathan Dunne vastgelegd. Dunne basketbalde het afgelopen seizoen voor Zwolle.

De 23-jarige Dunne (1.93 meter) is een guard/forward die in Zwolle aan zijn eerste jaar als professional bezig was. Zijn collegejaren bracht hij door bij het team van Southern Nazarene, waar hij imponerende cijfers liet noteren.

Ook in zijn eerste jaar in Nederland was hij behoorlijk productief. Dunne, een uitstekende schutter, kwam in Zwolle tot gemiddeld 17 punten en bijna 5 rebounds. In een wedstrijd tegen Leiden schoot hij 27 punten binnen.

,,Jhonathan past goed in het rijtje spelers dat we voor die positie hebben, Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht en Worthy de Jong’’, zegt coach Geert Hammink. ,,De plekken van spelverdeler en shooting guard zijn nu ingevuld. Hij is een atletische speler die van zowel van dichtbij, middenafstand en van ver kan scoren.’’

Bovendien gelooft Hammink dat er nog rek zit in de ontwikkeling van Dunne. ,,Dit wordt pas zijn tweede jaar vanuit college, hij gaat nog beter worden. En aangezien hij leergierig is, gaat hem dat lukken. Behalve dat we naar bepaalde basketbalkwaliteiten zoeken, kijken we ook naar hoe iemand is als mens, en dat is bij Jhonathan ook uiterst positief gebleken. We zijn erg blij dat hij bij het team komt.’’

ZZ Leiden heeft nu vijf spelers gecontracteerd voor het aankomende seizoen. Naast Dunne zijn ook Ververs, De Jong, Bouwknecht en Luuk van Bree vastgelegd. De club gaat zich nu richten op het invullen van de grotere posities. ,,Hoe langer de spelers, hoe lastiger dat is’’, aldus Hammink.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.