Kwart miljoen extra voor herinrichting Leidse Havenplein

Impressie van de toekomstige situatie.

Impressie van de toekomstige situatie.© Illustratie Visualisatiekoning

Binnert Glastra
Leiden

De opknapbeurt en herinrichting van het Leidse Havenplein begint volgend jaar en gaat 616.000 euro kosten, bijna een kwart miljoen meer dan aanvankelijk gedacht.

Het gaat om het plein tussen de Grote Havenbrug en de Haarlemmerstraat. Dat wordt opgeknapt om de entree naar de binnenstad te verfraaien, maar ook om de verkeersveiligheid te verbeteren, die met name in de bocht naar de Oude Vest te wensen over laat.

Het plan bestaat sinds 2017, nu is het ontwerp klaar. In de tussentijd zijn de materiaalkosten gestegen, is geld minder waard geworden en is besloten extra te vergroenen. Het oorspronkelijke budget van 375.000 euro voldoet daardoor niet meer. Er komt nu bijna 241.000 euro bovenop.

Ook het driehoekige pleintje aan de kant van de brug (Haven geheten) staat op de lijst om op te knappen en te vergroenen. Daarover is nog geen overeenstemming. De gemeente ligt overhoop met rederij Groene Hart Cruises, over touringcars die daar passagiers afzetten en regelmatig parkeren tot die terug zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.