Nepbeveiligers achterhaald in Steyl bij Venlo

ANP Producties | Bron: ANP

In het dorp Steyl, gemeente Venlo, hebben twee mensen zich in de avonduren voorgedaan als beveiligers. Het ging om lieden die geen beveiliger waren en kwade bedoelingen hadden. Ze konden snel worden achterhaald. Dat zei voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zaterdagavond.

Scholten, ook burgemeester van Venlo, bezocht zaterdag enkele plekken in zijn gemeente waar de situatie van de waterkering kritiek is. Waaronder Steyl, waar de kade zorgen oplevert. Daar hoorde Scholten naar eigen zeggen over nepbeveiligers die in de nachtelijke uren actief waren. "Er staan overal pompen, deuren staan open", zei Scholten. "Maar de zogenaamde beveiligers zijn achterhaald."

In een toelichting zei een woordvoerster van de veiligheidsregio dat beide mannen kwade bedoelingen hadden en wellicht erop uit waren om in te breken of te stelen. Ze zijn door de politie van het terrein verwijderd. "Er zijn mensen die proberen misbruik te maken van de situatie maar dat gaat niet lukken. We hebben veel bijstand van de landelijke eenheid van de politie."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.