Complotdenker Micha Kat opgepakt in Noord-Ierland op verdenking van opruiing en bedreiging Jaap van Dissel en gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Actie door sympathisanten van complotdenkers bij de rechtbank in Den Haag, waar de gemeente Bodegraven een kort geding heeft aangespannen tegen drie complotdenkers.
© ANP
Bodegraven

De gezochte complotdenker Micha Kat, die onder meer opruiende en bedreigende filmpjes maakte gericht tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, is woensdag opgepakt in Noord-Ierland. Dat is gebeurd op grond van een Europees aanhoudingsbevel, zegt het openbaar ministerie in Den Haag.

Op zaterdag 7 augustus moet Kat voor de rechter verschijnen in Noord-Ierland, die dan bepaalt of hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Kat hangt in Nederland nog een celstraf van zes maanden boven het hoofd. Maar hij wordt er ook van verdacht belangrijke spil te zijn in de opruiingszaak in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij vormt met complotdenker Joost Knevel en Wouter Raatgever een driemanschap die allerhande onbewezen beweringen doen in hun Red Pill Journal.

Zij beweren dat er in Bodegraven sprake is van ’pedoterreur’. Ze stellen - zonder daarvoor bewijs te leveren - dat kinderen zijn omgekomen in een al tientallen jaren bestaand pedoseksueel satanisch netwerk waar volgens hen tegenwoordig Jaap van Dissel en zijn huisarts deel van uitmaken.

Lees ook: Burgemeester Bodegraven: we gijzelen complotdenkers indien nodig

Lees ook: Rechtbank: complottheorieën over pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven moeten stoppen

Lees ook: Bodegraven legt beslag op bankrekening drie complotdenkers

Lees ook: Overlijdensakte moet bewijzen dat inwoner Bodegraven niet is overleden door pedonetwerk maar aan een hersenbloeding

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.