Washington straft Cuba voor hardhandig onderdrukken van protesten

ANP Producties | Bron: ANP

De Verenigde Staten hebben besloten het communistische regime van Cuba te straffen voor het hardhandig onderdrukken van de recente protesten. De regering in Washington kondigde maatregelen aan tegen de leiding van het Cubaanse leger, en tegen de afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken die de acties tegen de betogingen aanstuurt.

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is "dit nog maar het begin". De VS zullen doorgaan met het bestraffen van personen die verantwoordelijk zijn voor de onderdrukking van het Cubaanse volk, verzekerde hij.

Biden veroordeelde "ondubbelzinnig de massale detenties en schijnprocessen die onterecht tot gevangenisstraffen leiden" van personen die het waagden zich uit te spreken. Hij noemt dat een poging het Cubaanse volk te intimideren en tot zwijgen te brengen. Volgens hem hebben de Cubanen "hetzelfde recht op vrijheid van meningsuiting en vreedzame bijeenkomsten als alle mensen". De VS staan ​​achter de "dappere Cubanen die de straat op zijn gegaan om zich te verzetten tegen 62 jaar repressie onder een communistisch regime", verklaarde hij verder.

Bij de verrassende betogingen eerder deze maand, die in deze omvang al een kwart eeuw niet meer waren voorgekomen, viel zeker een dode. Duizenden mensen uitten hun onvrede over hun leefomstandigheden en de communistische machthebbers.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.