Noordwijkse burgemeester bedankt hulpverleners voor hun inzet in Limburg: ’Trots op wat u heeft gedaan’

Burgemeester Wendy Verkleij spreekt de hulpverleners toe.
© Foto Taco van der Eb
Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij heeft de hulpverleners van de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) donderdagmiddag persoonlijk bedankt voor hun inzet bij de overstromingen in Limburg.

Dat deed zij met bloemen, cadeaubonnen en mooie woorden, bij het gloednieuwe paviljoen van de NRB op het Noordwijkse strand. „Dank voor uw werk”, sprak Verkleij namens het gemeentebestuur. „Noordwijk is trots op wat u heeft gedaan.”

Als onderdeel van een grote operatie van de Nationale Reddingsvloot reisden twee teams van de Noordwijkse Reddingsbrigade vorige week af naar het ondergelopen gebied. De leden daarvan hielpen onder meer bij het evacueren van een zorginstelling en het bevrijden van Limburgers uit ondergelopen huizen. Een vierkoppige afvaardiging van de KNRM hoefde uiteindelijk niet in actie te komen, maar bleef paraat voor als het verder uit de hand zou lopen.

„We kenden de beelden van televisie, maar als je er midden in staat is het toch heel anders’’, sprak NRB-voorzitter Harry Admiraal na de operatie. Wadend door de straten verloor hij bij een ingestorte brug zijn evenwicht. Een politieman voorkwam dat hij werd meegesleurd door de kolkende rivier De Geul. ,,Indrukwekkend.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.