Katwijkse erepenning voor gepensioneerde schooldirecteur Blondi van der Woude

Burgemeester Cornelis Visser en Blondi van der Woude, donderdagavond bij het Katwijkse strand.

Burgemeester Cornelis Visser en Blondi van der Woude, donderdagavond bij het Katwijkse strand.© Foto gemeente Katwijk

Blondi van der Woude kreeg vorig jaar juli een feestelijk afscheid van de leerlingen van de Christelijke Opleidingsschool.

Blondi van der Woude kreeg vorig jaar juli een feestelijk afscheid van de leerlingen van de Christelijke Opleidingsschool.© Archieffoto

1 / 2
Hielke Biemond
Katwijk

Blondi van der Woude heeft donderdagavond de erepenning van de gemeente Katwijk gekregen uit handen van burgemeester Cornelis Visser.

Van der Woude ging vorig jaar met pensioen na 47 jaar trouwe dienst op de Christelijke Opleidingsschool, waar ze werkte als docent en later als directeur. Leerlingen luidden haar op haar laatste werkdag feestelijk uit met een rondrit in een versierde Jeep over de Boulevard.

Om de kinderen uit haar dorp meer in aanraking te laten komen met cultuur, nam Van der Woude het initiatief voor de oprichting van een schoolkunstcommissie. Die ervoor zorgt dat elke Katwijkse basisschoolleerling minstens eens per jaar naar het museum en een theatervoorstelling kan gaan.

Ook vond Van der Woude het van groot belang om leerlingen les te geven over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Engelandvaarders die vanuit Katwijk vertrokken in het bijzonder. Dat bleef niet bij het vertellen van verhalen: zij stond ook mede aan de basis van de oprichting van het monument De Engelandvaarders.

Sinds haar pensionering gaat ze regelmatig koffie drinken bij Katwijkse ouderen, om te luisteren naar hun verhalen over vroeger. ,,Wie goed doet, goed ontmoet’’, sprak burgemeester Visser vol lof bij het uitreiken van de erepenning. ,,Blondi stond en staat altijd voor iedereen klaar. Ze neemt initiatieven en zo heeft zij, samen met anderen, veel voor de Katwijkse samenleving voor elkaar gekregen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.