Weer een aderlating voor korfballers van TOP. Na aanvoerder Mick Snel verlaat ook international Celeste Split de club

Celeste Split.

Celeste Split.© Archieffoto

Hein ten Berge
Sassenheim

Korfbalster Celeste Split verlaat TOP/Litta en speelt volgend seizoen bij Fortuna.

De 30-jarige Split speelde maar liefst elf seizoenen voor de Sassenheimse formatie. In die tijd veroverde ze met TOP maar liefst vijf zaaltitels. In 2017 en 2018 werd ze gekozen tot beste speelster van de Korbal League.

Het vertrek van Split is voor TOP een zware tegenvaller. De Sassenheimers hadden graag verder gewild met elkaar. Split sprak van ’een moeilijk besluit, waarmee er een einde komt aan een fantastische tijdperk TOP’.

Eerder deze week gaf Mick Snel ook al aan te vertrekken bij de club uit Sassenheim. Veel wilde Snel, sinds jaren aanvoerder van de Sassenheimers, niet kwijt over de redenen voor zijn vertrek. ,,Al een aantal jaar merk ik dat het plezier minder wordt en afgelopen seizoen ging dat heel hard. Ik heb altijd alles gegeven. Maar energie geven en krijgen zijn twee verschillende dingen. Dat laatste werd steeds minder.’’ Snel heeft in tegenstelling tot Split nog geen nieuwe club.

Coach Leon Braunstahl leverde deze zomer na een seizoen zijn contract in. Braunstahl had er geen vertrouwen in dat hij de problemen in de selectie kon oplossen. Hij wordt opgevolgd door Timon Zuurmond en Marco Swikker die vorig seizoen het tweede onder hun hoede hadden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.