Oostenrijk verscherpt grensbewaking om toenemend aantal migranten

ANP Producties | Bron: ANP

In verband met het toenemende aantal migranten dat illegaal het land probeert binnen te komen, stuurt Oostenrijk vierhonderd extra militairen naar zijn grenzen. "We zien dat het aantal mensen dat wordt tegengehouden aan de Oostenrijkse grens weer toeneemt", zei minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer zaterdag op een persconferentie waar hij de maatregel bekendmaakte.

Volgens Nehammer zijn dit jaar al 15.768 mensen die Oostenrijk illegaal probeerden binnen te komen aangehouden. In heel 2020 waren dat er 21.700. Ook zijn dit jaar tweehonderd mensensmokkelaars gearresteerd.

De meeste migranten komen uit Afghanistan. Nehammer zei dat de vluchtroute vanuit Afghanistan "door tien veilige landen" voert en dat zijn land een van de grootste Afghaanse gemeenschappen van Europa herbergt. "Het kan niet zo zijn dat Oostenrijk en Duitsland voor de EU het Afghanistanprobleem oplossen", aldus de minister van de conservatieve ÖVP.

Vooral de grens met Hongarije is populair bij migranten. De meeste extra militairen zullen daar worden ingezet, maar ook aan de grenzen met Slowakije en Tsjechië wordt de bewaking versterkt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.