Vanaf 2 augustus kan iedereen zich zonder afspraak laten vaccineren, maar alleen voor de eerste prik

Coronavaccinatie in Leiden - hier nog wél met afspraak.

Coronavaccinatie in Leiden - hier nog wél met afspraak.© Rob van Dullemen

Rutger de Quay
Leiden

Vanaf 2 augustus kan iedereen die nog geen eerste vaccinatie heeft gehad, zich zonder afspraak melden bij alle GGD-vaccinatielocaties in de regio.

Het prikken zonder afspraak kan op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur, en in het weekeinde van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen vanaf twaalf jaar oud mag zich melden voor een vaccin. Er is niets nodig bij de afspraak, behalve een mondkapje en een ID-bewijs.

„GGD Hollands Midden wil deze mogelijkheid aanbieden om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken zich te laten vaccineren. Inwoners die al een afspraak ingepland hebben voor de eerste prik, kunnen ook langskomen en zo hun vaccinatie vervroegen”, meldt de GGD.

Deze optie geldt alléén voor mensen die nog geen vaccinatie ontvangen hebben, beklemtoont de gezondheidsdienst. „Er is landelijk namelijk niet voldoende vaccin beschikbaar om ook de tweede prik op inloop aan te bieden. Daarom heb je voor de tweede prik wel een afspraak nodig.” Direct na het ontvangen van de eerste vaccinatie kan een tweede prikafspraak worden gemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.