Terugkeer bij Quick Boys blijkt van korte duur. Aanvaller Kay Tejan tekent bij TOP Oss

Kay Tejan (rechts) namens Kozakken Boys in duel met Quick Boys-aanvoerder Jeffrey Ket.

Kay Tejan (rechts) namens Kozakken Boys in duel met Quick Boys-aanvoerder Jeffrey Ket.© Archieffoto

Hein ten Berge
Katwijk

Kay Tejan speelt komend seizoen niet voor Quick Boys maar voor TOP Oss. De aanvaller van Quick Boys maakte als testspeler een goede indruk in het oefenduel van de Brabanders tegen Jong FC Utrecht wat hem een contract opleverde.

Tejan keerde afgelopen zomer terug bij Quick Boys na een verblijf van twee seizoenen bij Kozakken Boys. De 24-jarige aanvaller had in zijn eerste periode op Nieuw Zuid een belangrijke rol in de promotie naar de tweede divisie.

Hoewel de Amsterdamse aanvaller die via FC Volendam bij Quick Boys terecht was gekomen, bewust koos voor een terugkeer op Nieuw Zuid, heeft hij altijd zijn opties open gehouden. Een avontuur in het betaald voetbal is al die tijd zijn streven gebleven.

Tejan kwam donderdag tegen Jong FC Utrecht na rust in het veld en tekende voor de 2-0 namens TOP Oss. Enkele minuten later stond Tejan met een assist aan de basis van de derde treffer van de Brabantse eerstedivisionist. De wedstrijd eindigde in 3-1. Trainer Bob Peeters liet na afloop weten onder de indruk te zijn van Tejan en noemde hem het type spits dat TOP goed kon gebruiken. De Brabanders waren sowieso al op zoek naar een rechter aanvaller.

Het vertrek van Tejan is een fikse tegenvaller zijn voor Quick Boys. Al heeft trainer Edwin Grünholz altijd rekening gehouden met belangstelling uit het betaald voetbal. Naast Tejan was er afgelopen zomer ook interesse voor linker verdediger Nigel Ogidi Nwankwo. De zoon van een Nigeriaanse vader en Surinaamse moeder werkte een stage af bij ADO Den Haag maar dat leverde hem uiteindelijk geen contract op.

Quick Boys trok voor het huidige seizoen drie nieuwe aanvallers aan om de ploeg minder afhankelijk te laten zijn van Tommy Bekooij. Naast Tejan kwamen ook Sylvano Comvalius en Kevin van Kippersluis naar Nieuw Zuid. Uit de eigen jeugd kwam Sem van Duijn door.

In de voorbereiding bleek dat de ploeg van Grünholz er inderdaad in offensief opzicht een stuk sterker op was geworden. Tejan speelde vooral als rechtsbuiten, zijn favoriete plek. In de eerste wedstrijd van de voorbereiding liet hij meteen zijn kunsten zien met een fraaie afstandstreffer tegen Willem II.

De competitie voor TOP Oss en Tejan begint op vrijdag 6 augustus met een uitwedstrijd bij Excelsior. Het seizoen van Quick Boys start op 21 augustus tegen Kozakken Boys, de oude club van Tejan.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.