Ondernemers in toeristische sector verhalen over de Hollandse Duinen

Wandelaars in de duinen van Katwijk.

Wandelaars in de duinen van Katwijk.© Foto Hielco Kuipers

Peter van der Hulst
Regio

Nationaal Park Hollandse Duinen wil dat ondernemers in de toeristische sector uitdragen hoe bijzonder het natuurgebied tussen zee en dorpen en steden is.

Natuur en landschap speelt volgens de leiding van het nationale park een steeds belangrijkere rol bij de keuze voor een vakantiebestemming. Reden dat de cursus ’Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen’ is opgezet.

De lessenreeks informeert ondernemers in de horeca, recreatieve en agrarische sector over de bijzonderheden van het gebied waarin zij werken. Een regio met niet alleen duinen, maar ook landgoederen, bollenvelden, veenweiden, steden en dorpen. De cursisten krijgen volop achtergrondinformatie om het verblijf van hun gasten te veraangenamen.

Zo kunnen ze vertellen over het ontstaan van het duingebied en hun klanten wijzen op bijzondere plekjes in het nationale park dat uitstrekt van Hillegom tot aan Hoek van Holland. Tijdens vier bijeenkomsten worden de ondernemers bijgepraat over onderwerpen als natuur en landschap, toerisme en gezondheid, Bollenstreek en erfgoed, en streekproducten en cultuur.

Kees van Delft, eigenaar van B&B-pension Het Oude Dorp in Katwijk volgde de cursus al eerder. Zijn gasten komen niet alleen voor het strand, maar willen ook Leiden en de bollenvelden bezoeken. „Ze komen voor het hele gebied. Ik vind het leuk om ze tips te geven waar ze mooi kunnen fietsen en wandelen. Daar wilde ik graag handvatten voor krijgen, zodat ik ze meer over het gebied kan vertellen”, aldus Van Delft.

Belangstellenden kunnen zich via www.nphd.nl/cursusgastheer/ aanmelden voor de cursus.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.