Feestweek Hillegom in de startblokken

Kortebaandraverij in Hillegom, 2016.

Kortebaandraverij in Hillegom, 2016.© Archief

Sjaak Smakman
Hillegom

Hillegom maakt zich weer op voor de traditionele feestweek in september. Vrijdag is de start met de ’preparty’ in Villa Flora om negen dagen later op zondag 16 september om half elf ’s avonds te eindigen met vuurwerk.

De organisatie is als altijd in handen van de Harddraverij Vereniging Hillegom en omstreken, die uiteraard ook de kortebaandraverij op vrijdag organiseert.

Dit traditionele hoogtepunt van de feestweek begin om half twee op de Meerlaan, waar de aanwezigen bij de totalisator geld kunnen inzetten.

Behalve de paarden komen Hillegommers aan de start: om drie uur klinkt het startschot voor de hoge-hakkenrace.

Na de opening op vrijdag staat zaterdag de Hoftuin centraal. Daar zijn vanaf tien uur ’s morgens activiteiten waarbij veel muziek op het programma staat. Van het koffieconcert van Symphoenix om half twaalf via de disco ’s middags tot aan Heel Hillegom Feest vanaf negen uur ’s avonds.

Naast al bekende onderdelen in de week zoals de motortoertocht, de stratenloop, de quiz-avond in Murphy’s, klaverjassen en de (zaal)voetbaltoernooien staan er ook een paar nieuwe activiteiten op het programma. Met het populaire FiFA 18-toernooi op zondag maakt het gamen zijn entree.

Woensdagmiddag is er voor de kleintjes een poppentheater en voor de water oudere jeugd zijn er op zaterdag twee nieuwe dingen: ’s morgens het racen met afstandbestuurbare auto’s op het parkeerterrein bij De Vosse en ’s avonds discozwemmen in het openluchtbad.

De kermis opent donderdagmiddag om drie uur en is dan tot twaalf uur open. Van twee tot drie uur kunnen mensen met een beperking overal gratis in. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de kermis open vanaf een uur ’s middags tot middernacht. Op het kermisterrein is alcohol taboe en de politie gaat daar ook streng op controleren, waarschuwt de organisatie.

Bij een groot aantal evenementen zijn prijzen te winnen, maar dat wordt geen geld of bekers. Alle prijzen zijn in natura: poffertjes, oliebollen, vis of ander lekkers.

Het hele programma is te vinden op www. harddraverijvereniginghillegom.nl

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.