Historische bus door Kaag en Braassem

Bus van Maarse en Kroon.

Bus van Maarse en Kroon.© Foto PR

Marlies Vording
Kaag en Braassem

Oude bussen van voormalig busbedrijf Maarse en Kroon rijden komend weekeinde door een deel van Kaag en Braassem in het kader van Open Monumentendag. De voertuigen houden halt in Leimuiden, Rijnsaterwoude, Woubrugge en Hoogmade.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers op verschillende locaties in de dorpen instappen. Een ritje met de bus is gratis.

Maarse en Kroon was tussen 1923 en 1933 gevestigd in Leimuiden. Bussen reden in de beginjaren heen en weer tussen Rijnsaterwoude, Leimuiden en Leiden.

In 1933 verhuisde het bedrijf naar Aalsmeer en ontwikkelde zich tot een van de grootste particuliere openbare vervoersbedrijven van Nederland. Begin jaren ’70 ging het geheel op in een grotere onderneming.

Tijdens de Open Monumentendag kunnen bezoekers van Oud Ade en Rijpwetering gratis gebruik maken van een solex voor een tour van zo’n 25 minuten. De bromfietsen zijn op te halen bij eetcafé De Vergulde Vos.

Voor een tocht langs monumenten in Oude Wetering en Roelofarendsveen kunnen bezoekers een gratis tandem ophalen op het parkeerterrein bij de Watertoren.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.