Nieuw ’oogcafé’ start in de Leidse Stevenshof

Tim Koning
Leiden

De Oogvereniging is een ’oogcafé’ begonnen in Leiden. In het Huis van de Buurt Stevenshof, aan de Trix Terwindtstraat 4, kunnen mensen met een oogaandoening, visuele beperking of doofblindheid daar met elkaar in contact komen. Vrijdag is om 14.00 uur de feestelijke start.

Rik Wouters, voorzitter van de Oogvereniging Leiden en zelf ook slechtziend, benadrukt het belang van het oogcafé: „Het helpt om met mensen in contact te komen die min of meer in hetzelfde schuitje zitten. Het is belangrijk om niet in een isolement te raken en te kunnen blijven functioneren in de maatschappij.”

Dat dit niet altijd even makkelijk is, weet Wouters als geen ander: „Ik verloor mijn baan toen mijn oogproblemen verergerden. Met de Oogvereniging zetten wij ons nu in voor de belangen van mensen met een oogaandoening. Het realiseren van een geleidelijn op Leiden Centraal bijvoorbeeld, was iets om trots op te zijn.”

Het oogcafé is elke eerste vrijdagmiddag van de maand. Wouters opent het allereerste oogcafé deze vrijdag om 14.00 officieel. Behalve mensen uit de doelgroep zijn ook mantelzorgers en andere belangstellenden van harte welkom om het feestje bij te wonen.

In deze regio zijn oogcafés behalve in Leiden ook in Sassenheim (derde woensdag, JP Gouverneurlaan 40a) en Den Haag (laatste vrijdag, Bordewijklaan 3)

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.