Brand bij brandweer Aarlanderveen door blikseminslag

Inslag bij Indonesisch restaurant in Alphen aan den Rijn© Toon van der Poel

ANP
AARLANDERVEEN

In de brandweerkazerne van Aarlanderveen is woensdag brand uitgebroken nadat het dak werd geraakt door een blikseminslag. De brand was snel gedoofd.

Het betrof een onbemand station. ,,Maar leden van de vrijwillige brandweer en collega's uit omringende dorpen waren snel ter plaatse", aldus een woordvoerder. Schade aan het dak en de meterkast wordt onderzocht, er is verder geen schade ontstaan aan materieel, zegt hij. ,,Dit kan overal gebeuren, ook bij de brandweer", aldus de woordvoerder over de blikseminslag.

Ook in Alphen aan den Rijn waren woensdagochtend blikseminslagen. Aan de Gouwsluisweg werd restaurant Sari Djawa getroffen. In het restaurant ontstond schade aan de de elektrakabels. Het is niet bekend of het restaurant vanavond open kan voor gasten.

Uit de molen bij het restaurant kwam rook, maar daar trof de brandweer geen brandhaard aan.

Ook bij een aantal huizen in Alphen was het raak. ,,In korte tijd werden vier woningen geraakt. Dat leidde tot kleine brandjes, maar die konden snel worden geblust", weet de woordvoerder.

De brandweer moest vanwege het noodweer ook in actie komen in Boskoop. Hier was het dak van een verzorgingstehuis ondergelopen en men vreesde voor doorzakking. De brandweer heeft het dak leeggepompt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.