Studenten Security Studies brengen Hitlergroet

De 240 eerstejaars.
© Foto Mare
Leiden

Twee eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Security Studies van de Universiteit Leiden in Den Haag zijn tot de orde geroepen omdat zij een Hitlergroet hadden gebracht.

De eerstejaars deden dat op het dakterras van het gebouw Wijnhaven van de Universiteit Leiden, toen er een groepsfoto van de 240 studenten werd gemaakt.

Een medewerker, van de communicatieafdeling, die vanaf een verdieping hoger het tafereel bekeek, maakte een foto, en zette die op Twitter.

Een woordvoerder van de opleiding zegt dat de afdeling communicatie aanvankelijk niet doorhad dat studenten een Hitlergroet hadden gebracht.

Sommige studenten zwaaien op de foto, en door de grote afstand was het verschil niet direct zichtbaar. Tegen het universitair weekblad Mare zegt hij dat de foto van Twitter is verwijderd, zodra de Hitlergroet werd ontdekt.

Incidenten met nazi-erfgoed komen onder Leidse studenten af en toe voor. In 2016 brachten eerstejaars van Quintus een Hitlergroet op een gaybrapad in Leiden.

Het jaar daarvoor verbouwden Minervanen een kamer in hun huis tot een ruimte met nazi-elementen, die deed denken aan een concentratiekamp.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.