Politiek akkoord met raadszaal Noordwijk in De Duinpan

Politiek akkoord met raadszaal Noordwijk in De Duinpan
Dorpshuis De Duinpan.
© Foto LD
Noordwijk/Noordwijkerhout

De gemeenteraad van Noordwijk krijgt in 2019 dorpshuis De Duinpan in De Zilk als thuishaven. De politieke partijen van Noordwijk en Noordwijkerhout stemmen daarmee in.

Op 1 januari vormen de beide plaatsen een nieuwe gemeente. De huidige raadzalen van Noordwijk en Noordwijkerhout zijn te klein om de dan 27 leden tellende vergadering te kunnen huisvesten, waardoor een zoektocht begon naar een nieuwe plek.

Voor de zomer viel het oog al op De Duinpan, maar daar bleek toen geen meerderheid voor. De politiek drong aan op extra onderzoek naar huisvesting in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Omdat verhuizing van de leeszaal op korte termijn niet mogelijk bleek en het bovendien een heel dure optie is, was De Duinpan alsnog de enige optie.

Voor het komende jaar is het volgens de fracties een prima tijdelijke oplossing, maar de bibliotheek wordt voor de daaropvolgende jaren nog niet uit het hoofd gezet. Uiteindelijk moet er een centraal gemeentehuis komen. De nieuwe gemeenteraad zal zich uiteindelijk buigen over de tijdelijke raadszaal en definitieve huisvesting.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek