Katwijk staat op Marktplaats te koop

Katwijk

Na een paar afleveringen ’Typisch Katwijk’ hebben Katwijkers hun zeedorp op Marktplaats.nl te koop aangeboden. De verkoopsactie is natuurlijk niet serieus bedoeld, maar past bij de kritiek die sommige Katwijkers op het tv-programma hebben. Volgens hen wordt hun dorp te kakken gezet, omdat de programmamakers te veel op stereotypes hebben gemikt.

„Ik heb met schaamte gekeken. Katwijk staat er weer mooi op”, schrijft Annette van Duijn op de Facebookpagina ’Je bent een Kattuker als...’. In het 10-delige programma dat sinds afgelopen maandag dagelijks wordt uitgezonden, wordt een aantal Katwijkers op de voet gevolgd:

Zo zien we onder meer hoe volkszanger Jeroen aan de weg timmert, buurvrouwen op de stoep zitten te breien en over meeuwen praten en hoe de 93-jarige Huig zijn leven leidt zonder zijn overleden vrouw.

Bijbel

Op verschillende momenten komen beeltenissen van Jezus voorbij. Ook wordt voorgelezen uit de bijbel en gebeden voor het eten. Verrassend is dat niet: Katwijk aan Zee staat bekend om de strenge leer en het programma wordt gemaakt door de Evangelische Omroep.

Sommigen vinden dat er hierdoor geen realistisch beeld van de kustplaats wordt geschetst.

„Niet iedereen spreekt met dialect, leest de bijbel, breit sokjes of gaat los op Jeroen van Katwijk”, bekritiseert Gerard Verdoes de uitzendingen op het sociale medium. „Zonde van de zendtijd.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek