Maanden last van werk A4

Marieta Kroft
Voorschoten

Nachtelijke asfalteringswerkzaamheden op de A4 kunnen de komende maanden geluidhinder veroorzaken. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft aannemerscombinatie Comol5 dat toegestaan.

Het werk voor de verbreding van de A4 op het deel van N14 – Vlietland zijn inmiddels zo goed als afgerond. Alle rijstroken krijgen nu een nieuwe dubbele laag asfalt, van een soort dat stiller is dan het reguliere asfalt (ZOAB).

De asfalteringswerkzaamheden zijn deze week gestart en duren waarschijnlijk tot eind december.

Het werk bestaat onder meer uit het wegfrezen van het oude asfalt, het aanbrengen van de onderlaag en de deklaag en het aanbrengen van de belijning. Tijdens het werk worden een of meer rijstroken afgesloten en gaat de maximumsnelheid terug naar 70.

Comol5 verwacht dat de herrie grotendeels opgaat in het geluid van het wegverkeer. ,,Wellicht is het frezen hoorbaar’’, zegt een woordvoerster van de provincie.

De ontheffing van de gemeente Leidschendam-Voorburg was niettemin nodig omdat er buiten de reguliere werktijden in de nacht wordt gewerkt. Dat is om de overlast voor het verkeer te verminderen, en voor de veiligheid.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.