Alle kernen strak op CDA-lijst Noordwijk

Astrid Warmerdam stapt van het CDA over naar Puur.

Astrid Warmerdam stapt van het CDA over naar Puur.© Archieffoto Hielco Kuipers

Paul de Vlieger
Noordwijk/Noordwijkerhout

Met een lijst waarop Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers keurig staan verdeeld, doet het CDA mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor fusiegemeente Noordwijk. Die zijn op 21 november.

Theo Alkemade, fractievoorzitter in Noordwijk, is de lijsttrekker, met daarachter de Noordwijkerhoutse wethouder Henri de Jong. Het CDA noemt hem ’duo-lijsttrekker’.

Achter De Jong staat Noordwijks raadslid Lenie Zoetendaal op drie, gevolgd door Zilker Wim van Haaster. De bollenkweker in ruste is een nieuwkomer, maar heeft wel bestuurlijke ervaring bij de LTO. Na hem komen Jordy de Mooij, Jos Beugelsdijk en Nathalie Barnhoorn. In totaal telt de lijst vijftig namen.

Een opvallende afwezige is Astrid Warmerdam, raadslid in Noordwijkerhout en in 2014 nog CDA-lijsttrekker. Zij stapt over naar de lokale partij Puur. ,,Het klikt met Puur en ik vind dat de fusiegemeente ten minste één serieuze lokale partij verdient’’, zegt Warmerdam.

Dat zij op de voorlopige CDA-lijst slechts op de achtste plek was gezet, speelt volgens haar wel een rol bij de overstap, ’maar was niet de belangrijkste reden’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.