Oud-winnaars zingen op jubileumeditie Korenslag

Take It Easy, de winnaar van 2016.

Take It Easy, de winnaar van 2016.© Archieffoto

Paul de Vlieger
Noordwijkerhout

Bij de jubileum-aflevering van Korenslag Bollenstreek doen veel koren mee die tijdens eerdere edities goud wonnen. Het zangspektakel is op zaterdag 6 oktober in De Schelft in Noordwijkerhout.

Korenslag Bollenstreek wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd door het Noordwijkerhoutse Popkoor Bloom, dat niet zelf meedoet aan de ’slag’ maar wel optreedt. Dat gebeurt tijdens het juryberaad nadat alle deelnemers zijn geweest.

Bij die deelnemers zijn verschillende oud-winnaars. Zo zijn Koorbizniz uit Haarlem, Elan uit Noordwijkerhout en Singing Unlimited uit Hoofddorp van de partij, respectievelijk de winnaars van 2015, 2016 en vorig jaar. De andere vier koren die aan de tiende editie van Korenslag Bollenstreek meedoen zijn Otis uit Leiden, het koor Remix uit Almere, het Haarlemse Take It Easy en het Haagse gezelschap Focus.

Elk koor treedt twintig minuten op. Presentator van de avond is Jack Wijands en de jury bestaat uit Michel de Haas, Robin Negenborn en Peter van den Berg. Naast de zeven deelnemende koren en Bloom zijn er ook twee verrassingsoptredens en de avond wordt besloten met een afterparty voor zowel deelnemers als publiek met dj Richard Vink.

Kaarten

De kaartverkoop gaat volgens Bloom erg goed. Er passen negenhonderd mensen in de zaal en er zijn al ruim zeshonderd kaarten verkocht. Wie er ook bij wil zijn, kan kaarten kopen bij de VVV aan de Dorpsstraat 8 in Noordwijkerhout, of online via de website www.korenslagbollenstreek.nl.

Het programma begint 6 oktober om om 19.00 uur.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.