Langeveld duikelt naar derde plek

© Archieffoto Johann van de Kerkhof

Tessa de Wekker
Leiden

Wat er precies gebeurde, weet Niels Langeveld niet. Maar met nog een ronde te gaan op de Sachsenring brak de achterkant van zijn auto opeens uit. Weg koppositie. De Sassenheimer kwam zondag uiteindelijk als vijfde over de finish.

Met de zesde plek van zaterdag erbij duikelde Langeveld van plek één naar drie in het algemeen klassement van de TCR Germany klasse. ,,Het was geen best weekend’’, vatte de coureur samen.

Hoe anders was dat drie weken geleden. Op Zandvoort beleefde Langeveld een topweekend met een eerste en een derde plaats. Dat succes moest hij nu bekopen met de zogenaamde ’succesballast’. ,,Alsof Ajax met een 2-0 achterstand begint tegen PSV omdat ze de keer daarvoor met 5-0 gewonnen hebben’’, legde hij uit.

Om de competitie zo spannend mogelijk te maken, krijgen de beste coureurs van het vorige raceweekend extra kilo’s in hun auto. ,,En hoe meer je gewicht, hoe langzamer je bent.” Langeveld startte de eerste race vanaf plek 10. ,,Over die zesde plek van zaterdag ben ik ook wel tevreden.”

Zondag startte Langeveld op pole position. ,,Ik stond de hele race onder druk. Een moment van onoplettendheid, één foutje, en ik verpest mijn hele weekend. Mijn banden waren ook helemaal op, dus het was over en uit.”

Over twee weken is de laatste race van het seizoen, op Hockenheim. ,,Alles is nog mogelijk. En dan heb ik geen succesballast.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.