Van dure lading 'bestolen' trucker opgepakt

Van dure lading 'bestolen' trucker opgepakt
De in brand gestoken vrachtwagen.
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend een 42-jarige man uit Amsterdam in zijn woonplaats aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de gestolen vrachtauto met dure elektronica op Schiphol.

De aangehouden verdachte is de chauffeur van de vrachtauto, waarvan op 14 augustus werd gemeld dat deze gestolen was aan de Pelikaanweg op Schiphol. De chauffeur verklaarde destijds dat hij onder bedreiging van een wapen de vrachtwagen moest afstaan. Hij zou vastgebonden en mishandeld zijn en later zijn vrijgelaten in de buurt van Schiphol. De waarde van de lading elektronica bedroeg vijf miljoen euro.

De vrachtauto zelf werd anderhalve week later uitgebrand teruggevonden in Aarlanderveen (gemeente Alphen aan den Rijn). De lading was toen al verdwenen. De vrachtwagen was met behulp van oude matrassen aangestoken.

Lees ook: Chauffeur op Schiphol beroofd van truck en kostbare lading

Buit

Na de arrestatie werd de woning van de verdachte doorzocht. Hierbij is een grote hoeveelheid contant geld, telefoons en computerapparatuur in beslag genomen.

De verdachte zit vast. De Koninklijke Marechaussee verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek in deze zaak. Meerdere arrestaties zijn niet uitgesloten, zo laat de marechaussee weten.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie