Column Achterlijn: Afscheid (x2)

Gertjan van Geen

We nemen samen afscheid, maar omdat ik de oudste ben en het langste in dienst, mag ik het woord tot de sportliefhebbers van deze krant richten.

Sinds maandag schrijven Hielke Biemond en ik niet meer voor de sportpagina’s. Hielke heeft na acht jaar voor de streekredactie gekozen en richt zijn journalistieke pijlen voortaan op de gemeente Katwijk.

Ikzelf ben na ruim 21 jaar ’op de sport’ verhuisd naar de stadsredactie en ga over Leiden schrijven. Het zal wennen worden.

Zo’n lange tijd over sport en aanverwante zaken schrijven is nooit een straf geweest. We hebben de meest uiteenlopende dingen meegemaakt.

Natuurlijk zijn er de mindere kanten, waardoor je je als journalist niet heel populair maakt bij sportverenigingen, maar over het algemeen kunnen Hielke en ik stellen, dat we veel meer vrienden dan vijanden hebben overgehouden aan de jaren dat we langs de lijnen vertoefden.

Wij verkeerden ook altijd in de gelukkige omstandigheid, dat er op uiteenlopende gebieden absolute topsport wordt bedreven en dat de nodige successen worden geboekt.

Het aantal landskampioenen dat we in het amateurvoetbal, basketbal, korfbal, rugby, schaatsen, tennis, wielrennen, schaken, waterpolo - en wat al die meer zij - hebben mogen begroeten, zijn niet te tellen.

Dat maakte het tot het allerlaatste moment boeiend, uitdagend en onvergetelijk en daar zijn we dankbaar voor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.