Teamleider Ashram College op non-actief

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De 26-jarige teamleider van het Ashram College, die in opspraak is geraakt op sociale media, is vrijdagmiddag op non-actief gesteld.

Nieuwe informatie over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van de man heeft directeur Henk Fledderus hier in de loop van vrijdagmiddag toe doen besluiten.

Lees ook: Directeur doet aangifte

De moeder van een leerling heeft vrijdagochtend een klacht ingediend over de teamleider, die ook gymdocent is. Dat gebeurde nadat Fledderus naar de politie toe stapte om aangifte te doen wegens smaad aan het adres van de teamleider.

’Gezien de aard van de klacht en de onderliggende feiten is er voor ons voldoende aanleiding om een nader onderzoek te starten’, schrijft de directeur in een mail aan de ouders. ’De nieuwe informatie die vandaag naar voren is genomen, heeft iedereen op school onaangenaam verrast’.

Donderdag stuurde Fledderus een mail aan alle ouders waarin hij sprak over ’volstrekt ongegronde’ beschuldigingen. Leerlingen hebben op sociale media anonieme berichten verspreid, over ’vieze Whatsappgesprekken met een meisje uit de tweede klas’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.