Verscherpt toezicht Leiderdorpse halalslagerij

Drukte in een halalslagerij (niet de slagerij in het verhaal).© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiderdorp

Halalslagerij Paradijs aan de Leiderdorpse Koningstraat komt onder verscherpt toezicht van de gemeente te staan. Want opnieuw hebben bewoners geklaagd over rondzwervend vuil en parkeer- en geluidsoverlast. ,,Onze boa’s zullen er frequent aanwezig zijn’’, belooft burgemeester Laila Driessen.

De halalslagerij is al jaren een doorn in het oog van inwoners uit de Koningstraat en Dr. de Bruijnestraat. Klanten en leveranciers parkeren regelmatig op plekken waar dat niet mag. Bovendien wordt op straat afval achtergelaten en vooral op islamitische feestdagen is het er druk en lawaaierig.

Anderhalf jaar geleden kwamen daarom vertegenwoordigers van Paradijs, de gemeente en buurtbewoners bij elkaar. Tijdens dat onderhoud werden allerlei afspraken gemaakt waar de slagerij zich aan moest houden. Zo mochten werknemers in hun bebloede slagersjassen niet meer op straat staan te roken en er moest een bord worden opgehangen met daarom de geldende parkeerregels, in verschillende talen.

Begin dit jaar meldde de VVD-fractie dat er opnieuw klachten waren van buurtbewoners, onder meer over het dumpen van vuilniszakken en foutparkeren. Daarom heeft de burgemeester zowel aan de politie als aan de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) opdracht gegeven de slagerij extra in de gaten te houden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.