FC Lisse heeft geen moeite met De Dijk

Nick Verwoerd
Amsterdam

In de zoektocht naar een speelwijze waarbij zijn team optimaal rendeert werd FC Lisse-coach Robbert de Ruiter op bezoek bij De Dijk weer wat wijzer. De geel-blauwen zorgden vooral in de omschakeling voor dreiging en creëerden zo legio mogelijkheden. Ze benutten er vier. De in de afwerking onmachtige thuisploeg scoorde niet.

De Ruiter gaf voor het eerst dit seizoen beide vleugelspitsen Milton Klooster en Luca Tarani een plekje in zijn basisopstelling. Die keuze pakte prima uit. De twee aanvallers flitsten herhaaldelijk langs hun tegenstander en met name de razendsnelle Klooster, afgelopen zomer overgekomen van het Slowaakse AS Trencin, maakte indruk.

Het duo profiteerde zo van de ruimte die hen geboden werd. ,,De trainer is nog een beetje aan het puzzelen welk spelsysteem het beste bij ons past’’, aldus de van Katwijk overgekomen Mark de Loor. ,,We hebben er nu voor gekozen af en toe minder druk te zetten, zodat we voorin onze snelheid in de omschakeling kunnen benutten. Dat pakte goed uit. Tot nu speelden we te wisselvallig. Dat moet eruit. Van mijn overgang heb ik overigens geen spijt. We hebben een mooie groep en alles is prima geregeld”,

Uitvoering

Zijn coach toonde zich eveneens tevreden met de uitvoering. ,,We speelden de afgelopen week vriendschappelijk tegen Rijnsburgse Boys en toen liep het totdat we vier man wisselden uitstekend. Die lijn hebben we vandaag doorgetrokken. Maar met alle respect: deze wedstrijd was geen graadmeter. Ik wil er niet te veel waarde aan hechten. We moeten voorlopig maar eens zien in het linker rijtje te komen en ons verder niet te veel druk opleggen.”

Het getemperde optimisme van De Ruiter was te verklaren. De net als FC Lisse gedegradeerde Amsterdammers kampten het afgelopen seizoen door het afhaken van hun geldschieter met een leegloop van spelers en trachten nu met een jong team overeind te blijven. Tot nu toe vergaarde de formatie van coach Kees Oostermeijer en zijn als cabaretier bekende assistent Viggo Waas slechts één punt.

Hun ploeg stichtte tegen Lisse wel gevaar voor het doel van Erik Cummings, maar liet de kansen onbenut. Eenmaal had de ploeg pech, toen Randill Verwey na rust het aluminium trof. Van geel-blauw ging aanzienlijk meer dreiging uit. De gasten kwamen ook vroeg op voorsprong. Rowdy van der Putten verzilverde een voorzet van Boyd Stevens: 0-1. Nadat Van der Putten al een paar maal dichtbij een tweede treffer was, had de centrumspits na een halfuur opnieuw succes. Hij rondde na een uitbraak van de door Lars Rauws weggestuurde Tarani bekwaam af.

In het tweede deel tekende Tarani weer voor een assist. De door hem aangespeelde De Loor schoot vanaf zo’n twintig meter fraai raak. De later voor hem ingevallen Rik Vermeulen lobde in het vervolg nog tegen de lat, waarna Oussama Siali de eindstand op 0-4 bepaalde.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Van der Zwet, Valk, Oehlers (77. Enthoven), Rauws, De Loor (65. Vermeulen), Stevens, Klooster (71. Siali), Van der Putten, Tarani.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.