Ter Leede komt tegenslagen te boven

Tom Mentink
Sassenheim

Een echte diepe spits heeft Ter Leede, net zoals vorig seizoen, niet. Wel een scorende aanvallende middenvelder in de persoon van Ian van Otterlo. De 23-jarige inwoner van Badhoevedorp bewees dat zaterdagmiddag opnieuw.

Met drie goals hielp hij zijn team aan de 3-1 zege op het Vlaardingse Zwaluwen. Vorig seizoen scoorde Van Otterlo nog veertien goals in de competitie, nu staat de teller alweer op vier. ,,Ik mag niet klagen’’, zei de topschutter met een lach.

Al na vier minuten rondde hij een counter af, nadat hij eerst zelf de bal had veroverd. Ter Leede had vervolgens via Jeffrey Bok moeten uitlopen naar 2-0, maar in plaats daarvan viel de gelijkmaker na een enorme blunder van Michael Bekkers.

De van Rijsoord overgekomen keeper trapte de bal recht in de voeten van de tegenstander, op het moment dat niemand van de Sassenheimse verdediging stond op te letten.

Van slag

,,Dat mag natuurlijk niet gebeuren, maar Michael heeft ons in de tweede helft op de been gehouden’’, aldus trainer Henk Wisman, die nog altijd met een ’bescheiden’ keepersprobleem zit.

Bekkers miste vanwege een schouderblessure de hele voorbereiding, waardoor bij hem nog het nodige ritme ontbreekt.

En dat terwijl de geblesseerde concurrent Ruben van der Does de komende weken nog niet inzetbaar is en derde doelman Glenn Teunissen nog te weinig ervaring heeft voor het niveau van de hoofdklasse.

Na de gelijkmaker was Ter Leede even korte tijd van slag. ,,Tegen Spijkenisse (0-3 verlies, red.) gebeurde het ook al dat we door een tegenslag in de war raakten, dat moet er echt uit’’, vond Van Otterlo, die nog voor rust opnieuw voor de voorsprong zorgde (2-1).

Na de pauze leken de Sassenheimers door te drukken, maar de tweede gele kaart van Stefan Kraaijvanger gooide roet in het eten. Wisman besloot daarop zijn formatie te wijzigen naar 4-4-1.

Met in de punt van de aanval de snelle Brayan Caicedo, die bij de 3-1 met een slimme loopactie ruimte trok voor de scorende Van Otterlo. ,,Daar moet ik het van hebben, in de ruimte lopen en voor de goal vrij komen’’, zei de maker van de hattrick.

Door de zege steeg Ter Leede naar plek zeven en is de aansluiting met de ploegen bovenin weer gevonden. Van Otterlo, vorig jaar zomer overgekomen van Argon, hoopt dit seizoen eindelijk te promoveren naar de derde divisie.

Afgelopen seizoen lukte dat niet, mede doordat hij zelf - in de nacompetitie tegen Ajax - de beslissende penalty in de strafschoppenserie miste. ,,Daar lig ik nog steeds af en toe wakker van, maar ik begin het wel steeds meer achter me te laten. Het moet toch een keer gaan lukken om te promoveren, want ik zou het mooi vinden om hoger te spelen.’’

Met zijn goede spel wekt Van Otterlo mogelijk ook de interesse van clubs uit de tweede en derde divisie. ,,Dat kan, maar voor de tweede divisie moet ik ouder zijn. Ik ben daar nog niet klaar voor. Voorlopig zit ik hier bij Ter Leede goed. Een warme club en de druk is niet zo hoog, zoals bij een Katwijk bijvoorbeeld. Dat vind ik op dit moment wel prettig.’’

Ter Leede: Bekkers, Boelee (75. Sonha), Zandbergen, Kraaijvanger, Mulder, Van der Lans, Zwetsloot, Van Otterlo, Bok (83. Dam), Van den Berg (88. Tavilla), Caicedo.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.