Henk Fraser koestert Noordwijkse info

Hein ten Berge
Noordwijk

Sparta-trainer Henk Fraser moet zaterdag een aardig beeld hebben gekregen van de kracht van Noordwijk. Maar hij zal ook gezien hebben dat de frivool spelende Noordwijkers hun zwakke punten hebben.

Sparta - dinsdagavond de tegenstander van Noordwijk in het bekertoernooi - zal in ieder geval gewaarschuwd zijn. En dat terwijl de ploeg van trainer Kees Zethof zeker niet zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen speelde. Dat had uiteraard ook te maken met tegenstander Hoek, een stugge ploeg die niet veel weggeeft en daarnaast levensgevaarlijk is in de omschakeling.

Het duel op de Duinwetering was eigenlijk exemplarisch voor de twee verschillende manieren van een wedstrijd benaderen. Noordwijk wil graag - soms te graag - en vergeet in al dat enthousiasme wel eens op tijd om te schakelen. Hoek bouwt liever eerst wat zekerheden in maar loert constant op de counter.

Het was daarom niet verrassend dat Noordwijk het spel dicteerde maar Hoek - in ieder geval voor rust - de beste kansen kreeg. Vooral spits Kyle Doesburg mocht het zich aan rekenen dat er er halverwege nog niet gescoord was.

Noordwijk smachtte naar een doelpunt en kreeg dat kort na rust, toen linksback Brayen Bröcker alert reageerde bij een doelworsteling. Het was alweer zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen. Het publiek ging er eens goed voor zitten.

Noordwijk ging op zoek naar een tweede treffer maar stootte hard zijn neus. Hoek kwam al vrij snel op gelijke hoogte nadat het zeeën van ruimte kreeg om zijn geliefde counter te plaatsen. Uiteindelijk zou Noordwijk met een chagrijnig gezicht van het veld stappen. Want dat tweede doelpunt kwam er niet. Zelfs niet toen Hoek na een dik uur met tien man verder moest.

,,We hebben wel kansen gehad op een tweede doelpunt’’, vond Noordwijk-trainer Zethof. ,,En ik denk dat we daar ook recht op hadden. Maar Hoek is gewoon een goede ploeg die niet voor niets zo hoog staat.’’

Sparta-trainer Fraser zal een stuk wijzer zijn geworden. Maar ook Zethof kreeg een voorproefje op Sparta in de schoot geworpen. ,,We hebben het afgelopen week alleen over Hoek gehad. Nu pas gaat het vizier op de bekerwedstrijd. Maar Hoek speelde precies zoals Sparta speelt. Ook met vijf man achterop. Dat had ik niet verwacht. We weten dus ongeveer wat we dinsdag kunnen verwachten.’’

Noordwijk: Rondeltap, Bröcker, Overvliet, Van der Neut, Smith, Roshanali (80. Van Staveren), Reynaers, Wendt, Achefay (73. Le Congé), Westdijk, James (80. Michel).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.