Foreholte knokt met ’tien’

Frank Bloemheuvel wint bij zijn debuut als trainer van Foreholte van DOSR.

Frank Bloemheuvel wint bij zijn debuut als trainer van Foreholte van DOSR.© Foto Orange Pictures/Toon Dompeling

Mart Spierdijk
Voorhout

Het heeft Leidenaar William van Vliet niet veel tijd gekost om zijn nieuwe club Foreholte zijn waarde te tonen. In de seizoensopening tegen DOSR was de routinier vooral met zijn organisatorische dominantie belangrijk en maakte hij en passant de winnende.

De gelaatsuitdrukking van Van Vliet zo rond de zestigste minuut vertelde genoeg. Toen Foreholte-verdediger Jelle Veenvliet met al geel op zak de bal na een fluitsignaal nog over de reclameborden trapte, wist de ervaren middenvelder dat er nog meer van hem gevraagd ging worden. ,,Dan moet je inderdaad nog meer bezig gaan zijn in de organisatie. De ploeg goed bij elkaar houden. Als dat lukt weet je dat je nog een kansje krijgt’’, was verklaring Van Vliet.

Het kansje kwam inderdaad. Of beter gezegd: eigenlijk ging het bij Foreholte aanvallend gezien juist vlotter en creëerde het meer nadat Veenvliet was weggestuurd. ,,Het was eigenlijk niet heel best. Op de helft van de tegenstander was het tempo te laag. Tot aan de rode kaart was de wedstrijd eigenlijk in evenwicht. Daarna komt er voor ons meer ruimte op het middenveld. Op zo’n moment heb je veel aan Van Vliet’’, zei trainer Frank Bloemheuvel.

Want waar de nummer tien van Foreholte in de eerste helft nog diep op het middenveld speelde en veel van positie wisselde met linksbuiten Sten Admiraal, posteerde hij zich in de ondertalsituatie voor de verdediging. Wel koos hij z’n momenten uit om toch mee naar voren te spurten. Een van die momenten was een lange voorzet van Pim Spreeuw waar DOSR-keeper Mike van der Poel zich op verkeek. Van Vliet niet, die stond op de goede plek, om de bal beheerst binnen te knikken.

De bezoekers zetten na de 1-0 nog aan, maar konden ondanks het overtal geen vuist maken. Dat kwam voornamelijk door slordigheid in balbezit. Het natte, snelle veld bleek voor het gros van DOSR een tandje té snel. Alleen Nino Wesselman bewees bij vlagen over de techniek te beschikken om de bal ondanks de omstandigheden te controleren. Zo had de DOSR-middenvelder na een fraaie aanname de gelijkmaker vlak voor tijd nog op zijn schoen. Zijn inzet ging alleen via de buitenkant van de paal naast.

Trainer Marcel Vondeling zag het allemaal met lede ogen aan. ,,We hebben onszelf vandaag flink tekort gedaan. Niet op basis van kansen, want die hebben we bijna niet gecreëerd. Het zag er al vrij snel naar uit dat één moment deze wedstrijd zou beslissen. Als ik zie hoeveel voetbal wij in de ploeg hebben tijdens de voorbereiding, dan heb ik dat vandaag niet terug gezien. Wij hebben spelers die de bal rond kunnen laten gaan. Dan is dit wel even schrikken’’, was de oefenmeester terecht kritisch op zijn ploeg.

Forehote: Guyt, Ligtvoet, Van der Zwaan, Veenvliet, Roffelsen, Spreeuw, Geerlings (71. Lemmers), Van Vliet, Guijt, Arroyo, Admiraal (86. Wiering).

DOSR: Van der Poel, Van der Haven, S. Van der Meer, Van Diemen, S. Hoogervorst, G. Van der Meer, N. Wesselman, Huigsloot (67. Van der Lem), D. Hoogenboom (56. M. Wesselman), Mooren, J. Hoogervorst (81. R. Hoogenboom).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.