Altior debuteert met verlies, hoofdrol Mike Otto

Robert Toret
Leiden

De kennismaking met de tweede klasse is Altior niet goed bevallen. De Langeraarders verloren thuis van HVV: 2-3.

De ploeg van Manfred van den Bosch kende een vlotte start tegen de tienvoudig landskampioen. Mike Otto zorgde voor al snel voor de 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die weelde, want diezelfde spits maakte hands in eigen ’zestien’, waarna de bijbehorende penalty werd benut. Pal na rust kwam de ’Koninklijke’ op 1-2 na een slippertje van Daan van der Pijl. Dat werd door Otto hersteld, die daarmee de held van Altior leek te worden. Ware het niet dat hij vervolgens op eigen helft balverlies leed dat tot de 2-3 leidde.

Een andere debutant, Stompwijk ’92, hield knap stand tegen kampioenskandidaat TAC ’90: 0-0. Er had zelfs meer ingezeten voor het elftal van Erik van Manen, maar goals van Dennis van der Linden en Nick Ammerlaan werden afgekeurd. ,,Al dan niet terecht. Maar we moeten dit punt koesteren, want we kwamen ook een paar keer goed weg.’’

ROAC begon voortvarend aan het seizoen, met een 3-1 zege op ONA. De 3-0 was een heerlijke volley van Rudolf Bax in de kruising, de eerste twee treffers kwamen van spits Dick Heemskerk. ,,Hij stond de hele voorbereiding droog, maar blijkbaar had hij ze bewaard voor het echie’’, aldus trainer Hein Leliveld.

Teylingen deelde de punten met Laakkwartier: 1-1. Jaap Zwetsloot zorgde in de negentigste minuut voor opluchting, waarna Lasse van Wijk in blessuretijd nog een ’dotje’ kreeg. ,,Maar hij miste van dichtbij jammerlijk’’, zag Marc van Wonderen, trainer van de Sassenheimers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.