Banentrekkers niet blij met openingstijden Tweesprong

Marlies Vording
Roelofarendsveen

Niet alle bezoekers zijn blij met de nieuwe openingstijden van zwembad De Tweesprong in Roelofarendsveen. Dat blijkt uit brieven die een inwoner van Kaag en Braassem aan de gemeente en twee wethouders heeft gestuurd.

,,Onder de groep waarmee ik donderdagochtend zwem, bestaat veel ongenoegen over de inperking van de mogelijkheden voor het banenzwemmen’’, zo staat in de brief. Die groep bestaat volgens de inwoner uit zo’n 25 à 30 senioren. ,,Voor mij persoonlijk is het niet meer mogelijk om hier nog aan deel te nemen.’’

Per 1 oktober gaan de nieuwe openingstijden van zwembad De Tweesprong in. Voor zwemmers die baantjes willen trekken, bijvoorbeeld op de donderdagochtend, heeft dat grote gevolgen. De inwoner spreekt van een ’drastische wijziging’.

In de nieuwe regeling is dat doordeweeks elke dag van 07.30 tot en met 08.45 uur mogelijk. Ook tussen 11.45 en 13.00 uur kunnen zwemmers er terecht. Dat betekent dat ’baantjestrekkers’ nog hooguit een uur en een kwartier aaneengesloten kunnen zwemmen.

Voorheen was dat anders: van maandag tot en met vrijdag was het mogelijk om van wisselende tijdstippen in de ochtend tot en met 13.00 uur ’s middags te zwemmen, zonder onderbreking.

De inwoner betreurt dat de recreanten geen stem hebben gekregen in de aanpassing van de openingstijden. ,,Nu wordt er eenzijdig een beslissing genomen die veel gebruikers de voor hen zo noodzakelijke lichaamsbeweging inperkt. Daarom hoop ik dat u deze maatregel nog eens wilt overwegen.’’

Aan de openingstijden voor banenzwemmen in de avond verandert niets. Het bad blijft van maandag tot en met woensdag tussen 19.30 en 20.30 uur open, en op donderdag tot en met 20.15 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.