Escape room opent in Red Carpet Lounge Leiden

Binnert Jan Glastra
Leiden

Sommigen dromen misschien vooral om er eens ongestoord binnen te kunnen komen in een bankkluis, maar in Leiden is het vanaf 13 oktober vooral de moeilijkheid eruit te komen. Dan opent de Red Carpet Lounge een escape room in de kluis van de voormalige ABN Amro aan de Stationsweg.

Bioscopen Leiden is tevreden over de bezoekersaantallen van de tijdelijke Red Carpet Lounge op de begane grond van het oude ABN/Amro-gebouw, maar verwacht dat het straks ook in de kelder Lounge lekker druk is.

In de oude bankkluis heerst een sfeer die je normaal alleen met James Bond, Mission: Impossible of Ocean's Eleven zou associëren, en kunnen alle Leidenaars een poging wagen om de bank te beroven.

Film

De nieuwe escape room heet Red Carpet Escape en wordt in opdracht van Bioscopen Leiden opgezet door de Delftse organisatie Popup Escape. Bij het creëren van deze nieuwe escape room gaat veel aandacht naar het cinematische karakter ervan.

’Deelnemers zullen het gevoel krijgen dat ze zelf in een film zijn beland,' schrijft organisator Kevin Oost in een persbericht.

Het minimale aantal deelnemers is vier, het maximale aantal is twintig. Red Carpet Escape gaat op 13 oktober open, bezoek kan vanaf dinsdag via www.redcarpetescape.nl. Voor de eerste reserveringen geldt een vroegboekkorting.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.