Personeel AkzoNobel Sassenheim doet mee aan estafettestaking

© Archieffoto ANP

ANP
Sassenheim

Werknemers van AkzoNobel beginnen maandag aan een estafettestaking. Op vier locaties van het verfbedrijf wordt volgens FNV om de beurt voor 48 uur het werk neergelegd. De locatie in Wapenveld trapt af met de stakingen en de vakbond denkt dat de productie er vrijwel volledig stil komt te liggen. Daarna is het de beurt aan de vestigingen in Sassenheim, Hengelo en Arnhem.

De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al enkele malen. „Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht”, verklaarde FNV-bestuurder Erik de Vries. „Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken.”

FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel wil praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.